هفته دولت از دوم شهریور آغاز میگردد و تا هشتم شهریور ادامه دارد.
علت نامگذاری این هفته به هفته دولت، به دلیلِ اینکه در روز هشتم شهریورِ سال 1360 دفتر نخستوزیری توسط عوامل کوردل و منافق منفجر شد و دو یارِ دیرین امام خمینی “رحمهاللهعلیه” و انقلاب شهید محمدعلی رجایی، رئیسجمهور و شهید محمدجواد باهنر، نخستوزیر به شهادت رسیدند.
دولتِ شهید رجایی نمونهای از دولتمردان مردمی و اسلامی بودند که اجرای حدود الهی و ایجاد جامعهای همراه با نظم و امنیت و عدالت را سرلوحهی کار خود قرار دادند.
شهید رجایی فقط از یازدهم مرداد 1360 تا هشتم شهریور همان سال، یعنی به مدت 28 روز، رئیسجمهور منتخب مردم بود اما در این مدت کم خدمات ارزندهای به اسلام و ملت کرد و راز ماندگاری ایشان در تاریخ همین مسئله بوده است.
دولتمردان جمهوری اسلامی ایران باید بدانند دولتی موفق است که مردمی و اسلامی باشد و اهدافی را دنبال کنند که به نفع مردم باشند. در این صورت است که ملت با دولت همراه میشوند و پشتیبانی و حمایت ملت از دولت باعث ثبات و اقتدار آن میشود. اما هرگاه دولت از مردم جدا شد و خودش به تنهایی راه خود را در پیش گرفت، همچون دولت بنیصدر نابود میشود و مجبور به فرار از کشور با لباس زنانه میشود! بنابراین دولت تا زمانی که ارزشی و خدمتگزار باشد، پایدار خواهد ماند.
مسئولان نظام اسلامی بهخصوص دولتمردان باید سادهزیستی را در پیش بگیرند و از رفاه و تجملات دوری کنند. امام خمینی “قدسسرهالشریف” در این زمینه میفرمایند:
“اگر یک حکومتی، ارزشهایش ارزشهایِ انسانی، اخلاقی و اسلامی باشد و بخواهد خدمت به نوع خودش بکند و خودش را خدمتگزار بداند، قهرا ملت با اوست و قهرا یک قدرت خارجی نمیتواند او را تحت تأثیر قرار بدهد.”
یکی دیگر از خصوصیاتی که دولتمردانِ جامعه اسلامی باید در خود نهادینه کنند و آن را در فکر و روحشان پرورش دهند، دوری از تکبر و غرور ریاست است. امام علی “علیهالسلام” در قالب نامهای به مالکاشتر، خطاب به تمام دولتمردان اسلامی میفرمایند:
“اگر با مقام و قدرتی که داری، دچار تکبر و یا خودبزرگبینی شدی، به بزرگی حکومت پروردگار که برتر از توست بنگر که تو را از آن سرکشی نجات میدهد و تندروی تو را فرو مینشاند و عقل و اندیشهات را به جایگاه اصلی باز میگرداند.”
اگر دولت و حکومتی حبِ ریاست او را فرا گرفت و دیگر درد مردم را ندید، این حب و جاه آغازِ نابودیش خواهد شد.
هفته دولت، فرصتی است تا رنج و تلاش مسئولانِ متعهد نظام را ارج نهیم و از آنها که خالصانه برایِ خدا، مشغولِ خدمترسانی به ملت هستند سپاسگزاری کنیم. باشد که در این راه دشوار و پرپیچوخم که هرلحظه احتمال دارد نفس بلغزد و صاحبش را به قعرِ جهنم ببرد، وصایا و پندهایِ اولیا، اوصیا و ائمهیِ دین را راهنمایِ خود قرار دهند.
پینوشت:
1- ابن شعبه حرانی، تحف العقول، النص، ص 127
2- صحیفه امام خمینی “رحمهاللهعلیه”